Refresh loader

Vilda fåglar i bur är olagligt

Home > Vilda fåglar i bur är olagligt

Vilda fåglar i bur är olagligt

Fråga

Upptäckte idag att grannen ställt ut ett litet, litet hus mitt ute på åkern. Åkern är ett känt älg- och rådjursjaktställe omgärdat av  jakttorn. Det lilla huset var fullt av fåglar, någon slags skogsfågel. Kunde inte se vilken art eftersom det rörde sig om unga fåglar. Mitt inne i skogen, en bra bit från bebyggelse och mitt ute på ett stort gärde sitter  dessa fåglar. När jag kom fram med hunden blev de livrädda. Kan bara  föreställa mig hur rädda de blir där de sitter instängda när allehanda  djur kommer fram till buren nattetid. Jag misstänker att grannen ställt ut  dem där för att släppa ut dem, träna sin Vorsteh och skjuta dem. Har inte sett något liknande i dessa trakter. Kan jag ha rätt i mina farhågor och är det lagligt att göra så här?

Svar från föreningen

Detta måste vara olagligt. Det finns ingen tillåtelse att hålla vilda djur i bur. De enda fåglar som tillåts är duvor i fällor för duvhökar men för detta måste man ha tillstånd från länstyrelsen.Jag tycker att du ska kontakta polisen och anmäla jaktbrott. Det är deras skyldighet att ta reda på vad detta kan vara.

Translate »