Refresh loader

Jakt i hägn – “möjlighet för storstadsbor att skjuta på levande djur!”

Home > Aktuellt > Jakt i hägn – “möjlighet för storstadsbor att skjuta på levande djur!”

Jakt i hägn – “möjlighet för storstadsbor att skjuta på levande djur!”

Ännu ett avskyvärt exempel på hur djur ses som levande köttbitar och objekt för människors morbida lust att döda ett levande djur. I Jaktjournalen kunde man den 14 april 2015 läsa om jakt i hägn. Under rubriken “Jakt i hägn – Populärast bland storstadsnära jägare” kunde man läsa följande:

“Jakt i hägn är ett alternativ för väldigt många storstadsjägare som både vill skjuta ett par djur och få kött med sig hem.” Uttalandet kommer från Klas Henriksson, jaktarrangör vid Roslagens Jakt & Vilt. Företaget ligger i Östhammars kommun och har ett hägn på 200 hektar. I detta hägn kan till exempel stressade Stockholmare som längtar efter att jaga få skjuta på livs levande djur såsom dovhjort, kronhjort, mufflon, vildsvin och en del rådjur. 

För priset av 4800 kronor kan stressade storstadsbor få nöjet att skjuta ihjäl ett obegränsat antal dovhindar och kronhindar, med deras barn, kalvarna. Lite som att gå till slakteriet och själv döda sin gris?? Hur kan detta ses som ett nöje? I priset ingår lunch samt två jaktpass, förmiddag och eftermiddag.

Dovhjortar, hind (hona) med sin kalv. Vem skjuts först – mamman eller barnet?

“Om skottillfället anses frestande kan gästerna även fälla en kronhjort.” Den kostar dock 19 000 kr! Det är alltså “big business” det handlar om. De vilda djuren är kommersialiserade och säljs ut i jakter, instängda i ett hägn.

Den vackra kronhjorten säljs ut till jakt, instängd i ett hägn. Priset är 19 000 kr. De vilda djuren har blivit handelsvaror som köps och säljs.

 “I detta hägn kan till exempel stressade Stockholmare som längtar efter att jaga få skjuta på livs levande djur såsom dovhjort, kronhjort, mufflon, vildsvin och en del rådjur.

Jakt idag har alltså blivit ett nöje som även storstadsbor betalar för att få utöva, och då även på djur instängda i hägn. Man undrar verkligen vart mänskligheten är på väg!

Bli medlem i Jaktkritikerna och hjälp oss skydda de vilda djuren mot plågsam jakt! Klicka på länken nedan för att bli medlem.

KLICKA HÄR FÖR ATT BLI MEDLEM I JAKTKRITIKERNA!

Prisuppgifter, storlek på hägn och annat är från 2015 och kan ev ha ändrats nu.

Du missar väl inte vår serie Djuren och valet, av Ingemar Rosberg? Klicka på länken så kommer du till den.

Djuren och valet – Länk

Translate »