Refresh loader

Jaktkritikerna överklagar skyddsjakt på sångsvan och trana

Home > Aktuellt > Jaktkritikerna överklagar skyddsjakt på sångsvan och trana

Jaktkritikerna överklagar skyddsjakt på sångsvan och trana

Jaktkritikerna överklagar skyddsjakter på sångsvan och trana och begär inhibition.

Det är otroligt och hemskt på samma gång att tänka sig att sångsvanar kan bli föremål för skyddsjakt i Sverige! Tio svanar skall skjutas med hagel för att sedan hängas upp döda så att övriga svanar skräms bort. Och när de skjuts med hagel medför det dessutom för många av dem inte en direkt död utan skadeskjutning. Detta orsakar svanarna ett mycket stort lidande. Det kan bli hagel i livmodern eller bortskjutet öga till exempel. Detta måste ju göra fruktansvärt ont.

Sångsvanen behöver också äta.

Svanarna som är flyttfåglar kommer till Sverige på våren. Deras färd har helt säkert varit strapatsrik och ansträngande och inte utan faror. När de kommer till landet som vi svenskar bor i, men som vi faktiskt inte äger – vi delar det med alla andra här levande varelser – är de trötta och hungriga. De behöver vila och äta och landar kanske på ett fält där någon människa bedriver sina odlingar. Vi måste ju låta även fåglarna äta. Hur ska de annars överleva?

Så många människor gläds dessutom över att se dessa vackra fåglar komma inflygandes i landet och med en stark känsla av att nu är det faktiskt vår. Det finns så många icke-dödande skrämselmetoder att tillgå. Dessutom bör man se till att något fält finns där fåglarna kan få äta sig mätta. De har också rätt att äta sig mätta.

En sångsvan som vilar sig på et fält. Hur kan någon ge sig på att skjuta på den?

Jaktkritikerna har många förmågor och en stor kunskapsbank. Till exempel har vi några styrelsemedlemmar med en gedigen kunskap i hur man överklagar. Läs gärna här nedan våra mycket välskrivna överklaganden av dessa jakter på sångsvan och trana.

Translate »