Refresh loader

Sverige: Landet för jägare utan rim och reson

Home > Okategoriserade > Sverige: Landet för jägare utan rim och reson

Sverige: Landet för jägare utan rim och reson

Se artikel i den schweiziska webplatsen wildbeimwild.com

https://wildbeimwild.com/2018/03/09/schweden-jaeger-ausser-rand-und-band/

Snabböversättning (Eva Stjernswärd)
Schweden: Jäger ausser Rand und Band
9/ 2018 i Wild Beim Wild

Sverige: landet för jägare utan rim och reson

Långsamt men säkert monterar nu jägare ner bilden av Sverige som ett föregångsland för djurskydd. Trots EU:s lagar för att skydda lodjuren har svenska myndigheter gett efter för jägarnas tryck och medgett licensjakt på lodjur, till och med under deras parningstid. Redan 2017 blev lodjuren med sina ungar massakrerade av troféjägare.

Även Sverige har fallit i händerna på ”Jägarmaffian-utan-rim-och-reson” som inte bara visar hat mot rovdjur utan ohämmad girighet efter dödande och troféer. Precis som med maffian handlar det om pengar. Jaktföretagen frodas i Sverige och jakt bjuds ut internationellt.
Vi har även skrivit om varför Norge jagar sina vargar.

De rödlistade lodjuren jagas av specialimporterade hundar. De dödas när de försöker rädda sig upp i träden. Honor och ungar elimineras skoningslöst såsom är troféjägares högsta dröm även om man företrädesvis skyller på att lodjur tar ren.

Sveriges Hobby-jägare har infiltrerat politiken och marknadsför sina militanta intressen ända in i Riksdagens jaktklubb.

Trots tamdjursägares generösa statliga ersättningar för att acceptera förekomst av rovdjur, dödas björn, varg och lo.

Ett barbariskt fall av jaktbrott i Norra Sverige uppdagades efter ingripande av 40 poliser och noggrann kartläggning. Björnar och lodjur hade filmats under misshandel och tortyr. Åklagarens 23 åtalspunkter resulterade endast i dom om jaktbrott inte djurplågeri. Flera av de skyldiga var renägare med lokalpolitiska positioner. 

Djurskydd versus jakt. Modiga jaktmotståndare som försökte övervaka vargjakt i Västmanland och Dalarna blev angripna av hobbyjägarna. En 17-årig flicka blev våldsamt angripen av maskerade och militanta rovdjursjägare.
Naturligtvis koncentrerade main-stream media rapportering mest på ”störande av jakt” – i stället för dödande av djur och övergrepp mot oskyldiga människor som ville rädda vargarna.

Istället för att följa miljöministern i Rumänien, som en förebild som förbjöd all troféjakt 2016, faller Sverige under jägarmaffians förtryck och utlyser ständigt nya licensjakter. Sverige som likt Rumänien har tillräckligt stora naturområden för att vårda den ekologiska balansen genom att rovdjur och bytesdjur skyddas utan mänsklig jakt och satsa mer på fredlig samexistens med tamdjursägare, godtar Sverige istället troféjakt.
WWF, med bland andra en jaktmonark som hedersmedlem, förblir tysta.

Translate »