Refresh loader

Vargarna är i fara! Dags för dig att agera!

Home > Aktuellt > Vargarna är i fara! Dags för dig att agera!

Vargarna är i fara! Dags för dig att agera!

Våra vargar är i fara! Du kan göra en insats för vargarna! Vargarna är redan hårt jagade. De har rätt att leva precis som vi människor. Vi bör göra vad vi kan för att skydda vargarna.

Detta är ett förslag från riksdagen som ännu inte är beslutat om. Tanken är att riksdagen ska göra två tillkännagivanden till regeringen, båda om vargstammen – tydligen att referensvärdet ska sänkas till 170 vargar. Det är helt overkligt – det är ju en biologisk bedömning! Vissa partier kommer säkert att reservera sig men om majoriteten röstar igenom eländet är det illa. Beslut väntas i nästa vecka.

Läs mer under länken nedan:

LÄNK: Miljö- och jordbruksutskottet till attack mot vargstammen

Alla som vill ha en frisk, sund vargstam i Sverige måste nu agera. Att skriva på Facebook hjälper inte. Vi måste allihop försöka komma i kontakt med våra politiker.

Här följer några förslag på vad DU kan göra för vargarna:

1. Kontakta riksdagspolitikerna och partierna:

Kontakta riksdagspolitikerna och partierna. Under nedanstående länk finns riksdagspolitikernas kontaktuppgifter i riksdagen. Kontakta genast dina politiker och säg vad du tycker! Tänk inte att någon annan får göra det. Gör det DU också! Vi måste vara många som agerar tillsammans!

LÄNK: Ledamöter och partier i riksdagen, kontaktuppgifter

2. Kontakta radioprogrammet Ring P1

Du måste inte vara med i direktsändning om du inte vill. Det finns fler sätt att komma i kontakt med radioprogrammet Ring P1. Du kan

  • Ringa till programmets telefonsvarare
  • Skicka ett sms till Ring P1
  • Debattera i sociala medier på Ring P1 Facebook, Twitter och Instagram
  • Delta i direktsändning

Om vi är många som hör av oss till Ring P1 blir det ett tryck på radioprogrammet att ta upp frågan om vargarna. Därför är det viktigt att vi är många som hör av oss, på något sätt eller på flera sätt. Under nedanstående länk hittar du uppgifter om de olika sätten att kontakta Ring P1

LÄNK: Olika sätt att kontakta Ring P1

I övrigt är det upp till DIG att agera för vargarna på det sätt DU SJÄLV kommer på. Du kan till exempel skriva insändare och debattera på Facebook i olika grupper samt göra inlägg på din egen Facebook.

Translate »