Refresh loader

Dödsvapnet i Bryssel nu lagligt i Sverige

Home > Okategoriserade > Dödsvapnet i Bryssel nu lagligt i Sverige

Dödsvapnet i Bryssel nu lagligt i Sverige

Den vapentyp, AR-15, som användes för att döda två svenskar och skadat en tredje i Bryssel i måndags är sedan i somras lagligt att inneha som jaktvapen i Sverige. Naturvårdsverket ändrade då reglerna så att det blev möjligt att använda sådana vapen till jakt. En farhåga är att gängkriminella börjar använda jaktvapen, säger Johan Gustafsson, vapenexpert vid polisen.

Om detta skriver Aftonbladet idag: Aftonbladet: Dödsvapnet i Bryssel nu lagligt i Sverige

Att ta jägarexamen är relativt lätt och vips kan vi ha automatvapen ute på gatorna. Är det nu vi får se stulna vapen som används vid t.ex. en skolskjutning?

Jägare behöver inte automatvapen. Det skall vara säkra skottvinklar, bra kulfång och ett skott. Skjuter man flera skott (automat) stegrar sig geväret och skytten har ingen aning om var kula två hamnar.

Naturvårdsverket måste ändra sig och dra tillbaka dessa vapen. Du kan själv påverka genom att till exempel kontakta Naturvårdsverket om detta.

Jaktkritikerna anser det en skandal och en stor fara med alla jaktvapen som finns runt om i Sverige i privatpersoners ägo. Vi är naturligtvis starkt kritiska till att detta automatvapen nu godkänts.

BLI MEDLEM I JAKTKRITIKERNA HÄR! LÄNK!

Translate »