Refresh loader

Häst skjuten under älgjakt

Home > Okategoriserade > Häst skjuten under älgjakt

Häst skjuten under älgjakt

För två år sen dödades hästen Lucky av en älgjägare som ville skjuta en räv. Kulan rikoschetterade och träffade hästen. Men kulan kunde även ha träffat en kvinna som stod i ett fönster. Därför åtalas jägaren nu, i första hand för framkallande av fara för annan. I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska fällas för jaktbrott.

Expressen: Jägare skulle skjuta räv – dödade Rositas häst

Nu har ännu en häst dödats av en jägare. Denna gång i Norge och av en älgjägare som misstog hästen för en älg. Hästen hade forcerat stängslet och smitit från hagen.

Om detta rapporteras i Jaktjournalen. Det pågår nu en polisutredning för att visa om jägaren begått något brott. Lagstiftning i Norge anger att jakt ska utföras utan att det uppstår fara för människor, husdjur eller egendom.

Tidningen Ridsport: Jägare sköt häst – trodde det var en älg

Risker med förlupna kulor och felskjutningar

Jakt innebär fara för allmänheten. Varje år träffas människor av kulor från jaktvapen. Det händer till exempel att jägare förväxlar människor med djur. I april 2019 sköts en man i Klippan under en joggingtur – jägaren trodde det var ett rådjur han sköt. Aftonbladet: Filmen från kikarsiktet – här skjuts Olle på sin joggingtur

Gårdsägarna i Högsby fick tre av sina tjurar ihjälskjutna – av misstag

Jaktkritikerna arbetar för att minimera jakt på vilda däggdjur och fåglar, ifrågasätta jaktmetoder och avskaffa jakt för nöjes skull. Vi vill nå ut till allmänheten med information om jakt och på så vis bilda opinion. Då kan vi också påverka våra politiker. Vi överklagar även jakter.

Klicka på länken här och bli medlem: BLI MEDLEM I JAKTKRITIKERNA

Translate »