Refresh loader

Licensjakten på varg – ett fruktansvärt djurplågeri!

Home > Okategoriserade > Licensjakten på varg – ett fruktansvärt djurplågeri!

Licensjakten på varg – ett fruktansvärt djurplågeri!

Licensjakt på varg pågår just nu, jakten är ett fruktansvärt djurplågeri! I en artikel på jaktojagare.se framgår det hur fasansfullt man bedriver denna jakt och betänk att det är en “vargfamilj”, en hane, tik och tre årsungar (valpar). De flyr för sina liv, simmar över kalla sjöar, men de kommer slutligen att dödas!

Under jakten har vargar simmat över en sjö för att undkomma jakten. Jakten är ett fruktansvärt djurplågeri! (vargen på bilden har inget med den särskilda jakthändelsen att göra)

Spekulativa jakt-bolag säljer ut mycket inkomstbringande troféjakter till utländska jägare. Vilket innebär att Naturvårdsverket, som har det yttersta ansvaret för hur ”viltvården” i Sverige bedrivs, implicit medverkar till troféjakt. Länsstyrelserna ges utrymme till att tillgodose lokala jägares intressen, men även till kommersiell jakt. Genom att begära undantag av CITES att handla med skinn och delar av utrotningshotade djur, kommersialiseras ett statligt beslut om licensjakt av varg till utländska jägare.

Det finns cirka 300 vargar i Sverige och arten är enligt Artdatabanken rödlistad och klassad som starkt hotad! Dessutom lider den svenska vargstammen av inavelsdepression.

Den svenska vargen är alltså väldigt illa ute och just nu plågas 24 vargar ihjäl av blodtörstiga människor, som vill hemvända med trofé-delar av detta karismatiska djur! Hur är dessa människor skapade? All denna legaliserade jakt sker i skuggan av att den biologiska mångfalden står på ruinens brant och pandemin skördar sina offer jorden runt!

Vargen – våra hundars ursprung! I Sverige finns det enligt Naturvårdsverkets beräkningar ca 365 vargar. Antalet hundar beräknades år 2019 vara ca 950 000! Tänk om alla hundägare i Sverige kunde ställa sig upp och försvara vargens rättighet att existera!

I samband med licensjakt på varg, som nu pågår blir djurplågeriet så uppenbart, men det står också helt klart att välunderbyggda strikt juridiska överklaganden endast är ett slag i luften!

Vi har alltid litat på demokratin som system, men i detta sammanhang känner vi nu att Jaktkritikernas mångåriga överklaganden tillsammans med ett fåtal andra föreningar behöver kompletteras med ytterligare aktioner.

Nu krävs det ett FOLKLIGT UPPROR – den nakna sanningen måste synliggöras – om hur våra vilda djur plågas ihjäl under alla lagliga jakter, såsom licensjakter´och skyddsjakter plus alla nöjesjakter!

Det är mindre än en handfull miljöorganisationer, som överklagar dessa jakter – var är de stora föreningarna, såsom WWF, Svenska, djurskyddsföreningen m.fl? Eftersom lagarna är riggade för jakt, så är chansen mycket liten, att genom överklaganden stoppa jakterna. Alltså behövs FOLKETS RÖST! Vi behöver en FRONTGESTALT – vem kan ge ett förslag? Vem kan tänka sig att hålla i fanan?

Nu krävs ett folkligt uppror mot vargjakten! Vem kan ta på sig att hålla i fanan?!
Translate »