Refresh loader

Vill du veta hur det gick med DJURKLAPPEN? Här kommer en uppdatering!

Home > Aktuellt > Vill du veta hur det gick med DJURKLAPPEN? Här kommer en uppdatering!

Vill du veta hur det gick med DJURKLAPPEN? Här kommer en uppdatering!

I december hade Jaktkritikerna en kampanj som hette “Ge de vilda djuren – Årets DJURKLAPP”. Kampanjen som initierades av Ingemar Rosberg, gick ut på att engagera våra medlemmar i att skriva till media och kräva en objektiv granskning av en tävling i jakt som heter Rovdjurskampanjen. Vi vill nå ut till allmänheten med information om tävlingen och skapa opinion mot den. Vi vill att Rovdjurskampanjen stoppas.

Rovdjurskampanjen går ut på att små predatorer som rävar, grävlingar, mårdar, minkar, illrar och kråkfåglar samt måsfåglar poängsätts. Därefter dödar jägarna dessa djur och försöker samla så höga poäng som möjligt. Det finns flera olika klasser i tävlingen. I varje klass utses en vinnare som dödat tillräckligt många djur för att komma upp i den för klassen högsta poängsumman. Priser delas ut till segrarna i varje klass.

Vi ville att medlemmar och följare av Jaktkritikerna skulle skriva till media och kräva en objektiv granskning av rovdjurskampanjen. Det vi vill åstadkomma på sikt är att Rovdjurskampanjen skrotas och läggs ner.

I kampanjen deltog sammanlagt 25 personer som skrev till media och önskade att man tar upp de vilda djurens situation vid jakt. Vi begärde att särskilt Rovdjurskampanjen skulle granskas så att information om denna hemska tävling i jakt på våra vilda djur skulle kunna nå ut till allmänheten.

Blir det stopp snart för Rovdjurskampanjen?

En medlem, Hervor Uggla som skrev till media och ringde även upp Kaliber och fick där tala med Johan Sundström. Hervor berättar detta: “Jag har pratat med Johan Sundström i ungefär en halvtimma! Han lyssnade och blev intresserad men sade samtidigt att de mest behandlar sådant som är olagligt. De har till exempel haft program om tjuvjakt. Han bad om mitt telefonnummer och ringer upp om de blir intresserade av frågan. Många har hört av sig om Rovdjurskampanjen och han hade läst på lite. Jag fick möjlighet att ta upp RAS-stängsel, skyddsjakt och jaktturismen, djur i hägn med mera. Vi får hålla tummarna!”

Vi vill inte bli jagade, i våra gryt och med fällor! Vi vill slippa de otäcka hundarna!

Stort tack Hervor och alla ni andra som skrev till media för djuren! Det är guld värt! Vi vet att alla inte har möjlighet att skriva, man har inte tid, ork, man är sjuk, trött, har teknikproblem med datorer och annat. Men ni är alla med runt omkring och visar ert stöd på olika vis. Och alla ni som egentligen ville skriva men inte fick till det denna gång – det kommer snart fler tillfällen att gemensamt skriva till medierna.

Du som vill kan självklart skriva till medierna om Rovdjurskampanjen nu! Att vår kampanj är avslutad betyder inte att man inte kan höra av sig till medierna.

Oändligt många fåglar dödas i Rovdjurskampanjen! Vi önskar ett stopp för detta och ett slut på det gigantiska lidande de utsätts för! Rovdjurskampanjen!

Vi kommer att fortsätta med liknande kampanjer. Vi hoppas att ni vill skriva till media även då och gärna att ännu fler kan delta i kommande kampanjer. Tänk om det kunde bli 100 personer som skriver! Det vore verkligen något. Men eftersom Johan Sundström menade att det var “många” som hört av sig om rovdjurskampanjen så anar vi att det ändå gjort ett visst intryck.

Translate »